Grosse commande de camions électriques par Volvo Trucks

None

Elektrické nákladné autá sa dostávajú čoraz viac do praxe. Najnovšie informovali o veľkom spoločnom obchode Volvo Trucks a globálna logistická spoločnosť DSV.

Spoločne podpísali dohodu o dodávke 300 elektrických ťažkých nákladných vozidiel. Pre Volvo Trucks pôjde o jednu z najväčších komerčných objednávok elektrických nákladných vozidiel. DSV si zase posilní pozíciu ako jeden z najväčších prevádzkovateľov firemných flotíl elektrických nákladných vozidiel v Európe.

Pre DSV však jazdí aj mnoho malých dopravných firiem, najmä lokálne. Výnimkou nie je ani Slovensko. Menšie dopravné firmy často potrebujú pružne reagovať na potreby svojich korporátnych zákazníkov a rozširovať svoje vozové parky. Môžu tak jednoducho urobiť vďaka službám od ESKA Finance, ako je financovanie kamiónov a lízing nákladných vozidiel.

Tisíce kamiónov denne

Po Slovensku a zvyšku sveta prepravuje Dsv denne tovar prostredníctvom viac než 20 000 nákladných vozidiel. V nasledujúcich rokoch chce dánska logistická firma ešte zvýšiť podiel elektrických vozidiel vo svojej flotile a do roku 2030 ich mať vo vozovom parku až 2 000.

Aktuálna dohoda s Volvo Trucks zahŕňa okrem 300 plne elektrických vozidiel aj 500 nákladných vozidiel Volvo poháňaných naftovými a plynovými motormi. Vozidlá budú dodané v priebehu rokov 2024 až 2026. „Táto objednávka je dôkazom dôvery v našu spoločnosť a ukazuje, že doprava s nulovými emisiami je životaschopnou možnosťou už dnes,“ povedal po podpise zmluvy prezident spoločnosti Volvo Trucks Roger Alm.

Súčasťou dodávok bude už aj najnovší model Volvo FH Aero Electric, ktorý má novú aerodynamiku a lepšiu spotrebu. Financovanie Volvo FH Aero je takisto možné získať aj cez ponuku lízingu nákladných vozidiel od ESKA Finance.

Ďalšie novinky

Nová generácia nákladných vozidiel DAF

Nové nákladné vozidlá DAF prinášajú lepšiu aerodynamiku, úsporu paliva a pokročilé systémy pre vodičov, čím stanovujú nové štandardy efektivity.

Tatra predstavila novú generáciu Phoenixu

Tatra Trucks predstavila novú generáciu modelu Tatra Phoenix, určenú pre civilný trh aj záchranné zložky. Nový Phoenix sa vyznačuje osvedčeným podvozkom a modernou kabínou od DAF. ESKA Finance...

Úsporná Scania Super 560 R V dobe prechodu na alternatívne palivá sú pre komerčnú dopravu dieselové nákladné vozidlá stále kľúčové. Výrobcovia robia maximum, aby znížili ich dopady na životné prostredie a zároveň pomohli dopravcom šetriť náklady.  Príklad
Nákladné vozidlá
Úsporná Scania Super 560 R

Úsporná Scania Super 560 R

Discover the Scania Super 560 R, a high-performance diesel truck offering up to 8% fuel savings, advanced technology, and enhanced efficiency. Ideal for challenging conditions and long distances.

Škodovka odštartovala výpredaj

Škoda Auto Slovensko spustila najvýhodnejšiu akčnú ponuku v histórii: zľavy až do 4 250 € na vybrané modely, plus bonusy na príslušenstvo. Ponuka platí aj pre vozidlá na sklade do konca septembra....

Prihlásiť sa k odberu noviniek
Posielame len užitočné informácie o témach, ktoré vás zaujímajú.