Nová generácia nákladných vozidiel DAF

Nová generácia nákladných vozidiel DAF

DAF Trucks v Hannoveri premiérovo uviedol celý rad inovácií pre svoje nákladné vozidlá XD, XF, XG a XG+ novej generácie.

Nové vozidlá od DAF-u získali efektívnejšiu aerodynamiku, inžinieri prepracovali hnacie sústavy a sortiment pokročilých asistenčných systémov pre vodiča. DAF vďaka týmto zmenám sľubuje vysokú úsporu paliva 10 až 13 % oproti doterajšej generácii.

Hnaci sústava s motormi PACCAR-11 a PACCAR-13 má nové časovanie ventilov motora, dvojpohonného čerpadla chladiacej kvapaliny a dvojvalcového vzduchového kompresora so spojkou. Zmenami prešlo turbo aj EGR. Napokon, problém, s ktorým sa DAF potýkal, boli vstrekovače a tie sú takisto nové.

 

Rýchle možnosti riešenia

Nielen poruchy vstrekovačov ale aj akákoľvek iná porucha môžu dopravcom spôsobovať nemalé škody. Pri nízkych maržiach musia byť vozidlá takmer neustále v prevádzke. Ak sa dopravcovia chystajú rozšíriť svoj vozový park, ESKA Finance dokáže malým aj stredným firmám ponúknuť efektívne formy financovania nákladných vozidiel.

Vylepšenia zadnej nápravy

Zoznam noviniek pokračuje zadnou nápravou SR1344. Vďaka novému dizajnu pastorka má priniesť viac pevnosti, odolnosti a umožňujú najvyšší výkon motora PACCAR MX-13, teda 390 kW resp. 530 k. Podľa značky sú výsledkom novej stratégie radenia prevodovky a optimalizácií motora o 7 % nižšie otáčky pri stálej rýchlosti (950 namiesto 1 030), závisí to ale od konfigurácie. Zmeny hnacej nápravy so sebou priniesli aj menej hluku v kabíne. Stratégia radenia prevodovky podľa inžinierov zlepšila jazdné vlastnosti vďaka plynulejšiemu radeniu.

Pre verzie vozidiel 4x2 a 6x2 sa v novej generácii kamerový systém DAF Digital Vision (nahrádza bežné zrkadlá), prediktívny tempomat a pneumatiky s nízkym odporom stávajú štandardom Aj aerodynamický balík je teraz štandardom, spolu s 10-ročným predplatným PACCAR Connect. Vozidlá dostali taktiež celý rad pokročilých asistenčných systémov pre vodiča.

Ďalšie novinky

Grosse commande de camions électriques par Volvo Trucks

Volvo Trucks dodá 300 elektrických kamiónov pre DSV, čím podporí ekologickú logistiku a rozšíri flotilu zelených vozidiel v Európe.

Tatra predstavila novú generáciu Phoenixu

Tatra Trucks predstavila novú generáciu modelu Tatra Phoenix, určenú pre civilný trh aj záchranné zložky. Nový Phoenix sa vyznačuje osvedčeným podvozkom a modernou kabínou od DAF. ESKA Finance...

Úsporná Scania Super 560 R V dobe prechodu na alternatívne palivá sú pre komerčnú dopravu dieselové nákladné vozidlá stále kľúčové. Výrobcovia robia maximum, aby znížili ich dopady na životné prostredie a zároveň pomohli dopravcom šetriť náklady.  Príklad
Nákladné vozidlá
Úsporná Scania Super 560 R

Úsporná Scania Super 560 R

Discover the Scania Super 560 R, a high-performance diesel truck offering up to 8% fuel savings, advanced technology, and enhanced efficiency. Ideal for challenging conditions and long distances.

Škodovka odštartovala výpredaj

Škoda Auto Slovensko spustila najvýhodnejšiu akčnú ponuku v histórii: zľavy až do 4 250 € na vybrané modely, plus bonusy na príslušenstvo. Ponuka platí aj pre vozidlá na sklade do konca septembra....

Prihlásiť sa k odberu noviniek
Posielame len užitočné informácie o témach, ktoré vás zaujímajú.