Tatra predstavila novú generáciu Phoenixu

Tatra predstavila novú generáciu Phoenixu

Automobilka Tatra Trucks odhalila novú generáciu svojej modelovej rady Tatra Phoenix. Nová Tatra Phoenix, pilier produkčného portfólia kopřivnickej automobilky, je určená predovšetkým pre civilný trh, no nájde uplatnenie aj v záchranných a obranných zložkách.

Populárna aj na Slovensku

Značka Tatra je na Slovensku historicky známa a má tu stále svoje postavenie. Po našich cestách jazdia mnohé jej nové aj staršie modely. Malé a stredné firmy pritom financovanie jazdených nákladných vozidiel aj lízing nových nákladných vozidiel často riešia s bankami, no teraz sa pre ne tento proces zjednodušil. 

Na slovenský trh totiž vstúpila spoločnosť ESKA Finance, ktorá prináša možnosti lízingu pre nákladné vozidlá. Pomôcť to môže aj predaju novej generácie Tatry Phoenix, ktorej vývoj začal už v roku 2022 a automobilka sa pri ňom opierala o skúsenosti svojich inžinierov. Nová generácia sa sa opäť opiera o osvedčený podvozok tatrováckej koncepcie a kabíny od dlhoročného partnera DAF Trucks. 

Nová kabína Phoenix vychádza z modelu DAF XDC a bola navrhnutá s dôrazom na bezpečnosť, komfort a nízku spotrebu paliva. Ponúka moderný interiér, digitálnu prístrojovú dosku a anatomické sedadlá pre maximálne pohodlie. K dispozícii sú rôzne verzie kabín.

Stále unikátny podvozok

Podvozok novej generácie Phoenixu si zachováva tradičnú tatrovácku koncepciu s centrálnou nosnou rúrkou, ktorá chráni hnacie hriadele pred poškodením. Tatrovácky podvozok s nezávislými polonápravami je unikátom vo svete ťažkých plne pohonných nákladných vozidiel. K dispozícii budú rôzne konfigurácie, od 4x4 až po viaceré verzie s poháňanými zadnými nápravami podľa potrieb užívateľov.

Podvozok tejto koncepcie zaisťuje vysokú stabilitu a komfort, pričom znižuje vibrácie, čo zlepšuje jazdné vlastnosti a zvyšuje rýchlosť aj v náročnom teréne. Vďaka nízkemu ťažisku a vyššej užitočnej hmotnosti je montáž rôznych nadstavieb jednoduchá a efektívna, čím sa zvyšuje všestrannosť vozidiel.

Ak vás Tatra Phoenix vybavená motormi Paccar MX-11 a MX-13 s automatizovanými prevodovkami ZF TraXon alebo plne automatickou prevodovkou Allison zaujala a radi by ste do svojej flotily nakúpili nákladné vozidlá na splátky alebo premýšľate nad lízingom nákladných vozidiel, kontaktujte ESKA Finance. Spoločnosť navyše ponúka aj spätný lízing nákladných vozidiel, o ktorom sa viac dočítate na ich stránke www.eskafinance.sk.

Ďalšie novinky

Grosse commande de camions électriques par Volvo Trucks

Volvo Trucks dodá 300 elektrických kamiónov pre DSV, čím podporí ekologickú logistiku a rozšíri flotilu zelených vozidiel v Európe.

Úsporná Scania Super 560 R V dobe prechodu na alternatívne palivá sú pre komerčnú dopravu dieselové nákladné vozidlá stále kľúčové. Výrobcovia robia maximum, aby znížili ich dopady na životné prostredie a zároveň pomohli dopravcom šetriť náklady.  Príklad
Nákladné vozidlá
Úsporná Scania Super 560 R

Úsporná Scania Super 560 R

Discover the Scania Super 560 R, a high-performance diesel truck offering up to 8% fuel savings, advanced technology, and enhanced efficiency. Ideal for challenging conditions and long distances.

Škodovka odštartovala výpredaj

Škoda Auto Slovensko spustila najvýhodnejšiu akčnú ponuku v histórii: zľavy až do 4 250 € na vybrané modely, plus bonusy na príslušenstvo. Ponuka platí aj pre vozidlá na sklade do konca septembra....

None
ĽAHKÉ ÚŽITKOVÉ VOZIDLO
Na trh prichádza nový Renault Master

Na trh prichádza nový Renault Master

Renault Master sa po 14 rokoch vracia s novou štvrtou generáciou, ktorá sa vyznačuje moderným vzhľadom, pokročilou technológiou a optimalizovanou aerodynamikou. S viac ako 3 miliónmi predaných...

Prihlásiť sa k odberu noviniek
Posielame len užitočné informácie o témach, ktoré vás zaujímajú.